fredag den 1. november 2019

Værdsætter du dine ansatte nok?

Meget forskning tyder på at ansatte der føler sig ansatte gør et langt bedre og mere effektivt stykke arbejde. Så hvis du gerne vil optimere dine ansattes arbejde og gøre dem endnu mere effektive, så er det måske værd at overveje om du værdsætter dem og er taknemmelig nok for deres arbejde i hverdagen. Mange chefer og managere tror at de er gode ved deres ansatte, men faktisk kommer de kun til deres folk når der er noget der skal rettes og laves om, og ikke når de har gjort et godt stykke arbejde. Det kan efterlade den enkelte medarbejder i en uvished om hvorvidt de gør det godt eller ej.

Ros og fremhæv dine medarbejdere

Alle mennesker har brug for masser af ros, hvis vi ikke får ros, så går vi hurtigt i stå og har svært ved at finde motivationen til at holde os kørende. Sørg derfor for at ansætte folk under dig, som naturligt er gode til at udtrykke deres taknemmelighed og give ros. Hvis ros og taknemmelighed starter helt fra toppen af virksomheden, så har den nemmere ved at sprede sig ned gennem hierarkiet. Hvis i eksempelvis har et ugentligt eller månedligt internet nyhedsbrev, så fremhæv dine ansatte og fortæl om hvorfor de er så vigtige for virksomheden, det giver andre ansatte lysten til at fremstå som et ligeså godt eksempel. Men husk på at ros og anerkendelse starter helt fra toppen, hvis du tror at du som øverste chef kan råbe og skrige af dem der er lige under dig og derefter forvente at de går ud og roser deres teams, så tager du fejl. Det skal starte oppefra og være oprigtigt ment, så find alt det gode frem i folk og fortæl dem hvor vigtige de er.

Beløn de bedste

Man ser ofte i mange salgsvirksomheder at man belønner de bedste sælgere med præmier og andet for at holde motivationen oppe. Men det behøves ikke kun at være i salgsvirksomheder at man gør den slags ting. Du kan ligeså vel lave en konkurrence om at være månedens medarbejder og uddele en præmie eller en mindre gave. Sørg for at hele teamet samles og hylder den gode medarbejdere og brug gerne et par minutter på at fortælle om hvorfor netop denne person er et godt eksempel. Er du i tvivl om hvilken type af gaver du kan give, så kan du tage et kig denne artikel fra Topguiden.dk her er der en masse gaveideer til kvinder. Men hvordan finder man så frem til hvem der er den bedste medarbejdere? Det kan eksempelvis være den som har gjort en god tjeneste for en anden, den som har leveret et sublimt stykke arbejde eller meget andet, muligheder er rigtig mange.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar